2010-07-02

Katastrofa - AviaSG

Katastrofa – AviaSG
Grigiškės. Trečiadienis 19.30   

Trečiadienį AviaSG sužais paskutines savo rungtynes pirmą ratą. Su tikrai stipriu varžovu – Katastrofa. Komanda, kuri neslepia savo ambicijų. Ir kad ir ne visada jas pateisina, bet varžovų yra gerbiama. Bent jau prieš rungtynes su Katastrofa niekas neteigia, kad turėtų lengvai laimėti. Ir turnyro lentelės vieta Katatsrofos yra kur kas aukštesnė negu „olandų“. Bet... Vieninteles oficialias tarpusavo rungtynes AviaSG prieš Katastrofą yra laimėjusi. Kad jos buvo ir mažajame futbole – Umbro taurėje.

„Jau nedrįstu kažką ir beprognozuoti. Jau aišku, kad trečiadienį neturėsime keleto itin svarbių žaidėjų. Juk vasara, o mūsų jaunimas be saiko mėgaujasi jos malonumais... Nuo AviaSG gavome antausį Umbro Cupe, tačiau 11X11, priešingai nei 7X7 - mūsų stichija, - Katastrofos vadovas Nerijus Albrikas, kaip visada į artėjančias rungtynes žvelgė optimistiškai. Nors ir su atsargumu. - Bet per patį vasaros piką visko gali nutikti. Žiūrint statistiką akivaizdu, kad esame "rudens" komanda - vasarą mums klojasi gerokai prasčiau.“

Suprantama, gali būti, kad Nerijaus minėtasis „antausis“ supykdys Katastrofą ir potencialiai silpnesnė AviaSG po rungtynių graušis nagus, prisimindama žiemos rezultatą. Suprnatama daug kas priklausys nuo to kiek ir kokių žaidėjų komandoms pavyks surinkti. Katastrofai žmogaus iki pilnos vienuolikės kartą jau buvo pritrūkę, „olandai“ taip pat sakėsi ne visada būnantys užtikrinti savo koamndos šimtaprocentiniu susirinkimu.


Katastrofa – AviaSG 4:0

Pralaimėjimu rungtynes Katastrofai AviaSG baigė pirmąjį ratą. Mat „olandai“ jau buvo sužaidę paskutinio turo susitikimą su Kiemu-Audra. Jie liko dešimti. Katastrofa, iš žvilgsnio į rezultatą, laimėjusi lyg ir nesunkiai su tuo nesutinka.

„AviaSG priešinosi. Ir rimtai priešinosi, - tvirtino laimėtojų vadovas Nerijus Albrikas. - Jie, berods, devyniese pradėjo. Po gal dešimties-penkiolikos minučių visi susirinko. Tai per tas dešimt-penkioliką minučių mes nieko padoraus nesukūrėme. Pralaužėme tą jų gynybos sieną tik kėlinio pabaigoje. Ir po to įmušėme dar vieną įvartį, tad ilsėtis išėjome jau šiek tiek nurimę, pirmaudami 2:0.“

Antrą kėlinį, Katastrofos futbolininkai įmušė dar du kartus. „AviaSG kažko stebuklingo neparodė. Priekyje jiems galios vis dėl to trūksta. Vidurys tai pavaldo kamuolį ir tikrai neblogai,“ – vertino varžovų žaidimą Nerijus.

Katastrofai geriau nei varžovams pavyko surinkti žaidėjus kiekiu. Bet kai kurių lyderių jai per šias rungtynes trūko. Nežaidė ir trečias rezultatyviausių D1 žaidėjų Simonas Baltuonis.