2010-08-19

Antras ratas prasideda

Antrasis ratas prasideda ir D1 divizione. Komandos

Negali sakyti, kad pirmasis ratas D1 vyko labai įdomiai. Kas be ko, rato nugalėtoju ZPL tapo labai lengvai ir pasipriešinti jam nelabai kas sugebėjo. Lenkai žaidė išties gerai, kartais atrodė, kad D1 diviziono lygis jiems per žemas. Ir svarbiausia – stabiliai. Prarado taškus kartą per 11 rungtynių.  Todėl ir turnyro lentelėje ši komanda artimiausią persekiotoją lenkia šešiais taškais. Ir jei antrą ratą komandų pajėgumai nebus labai stipriai pasikeitę, vargu ar kas bandys ZPLą privyti ir rungsis tik dėl antros vietos. Į kurią šiuo metu yra iškilęs Kiemas-Audra.
Kiemo futbolininkai vos tašku kitu lenkia Herbą ir GB United ir ta jo persvara nėra įtikinama. Kaip ir visą pirmą ratą neatrodė, kad Kiemas-Audra žaidžia geriau negu jų varžovai. Ir Herbas ir GB United ir net dabar gerokai nuo jų atsiliekanti Katastrofa vykstant pirmam ratui atrodė tokie pat rimti pretendentai į antrą po ZPLo vietą. Kuo Kiemas-Audra iš jų išsiskyrė, tai tuo, kad dažnaiusiai js surinkdavo daugiau lygiaverčių keitimų, nei pagrindiniai jo konkurentai (kuriems kartkartėmis nepavykdavo prisikviesti net pilnos sudėties).
Nors žiūrint į taškų kraitį, Katastrofa lyg ir priklauso „trečiam pagal pajėgumą D1 komandų būriui“, kartu su Internacionalu, Renne ir Extra. Vis dėl to, nors ir stipriai nuo „antrojo krepšelio“ atsiliekančios šios komandos, turi potencialo pavyti pastaras. Ko labiausiai trūko pirmą ratą Katarstrofai, Internacionalui ar Extrai, tai stabilumo. Jų rezultatus spėti nebuvo lengva: kartą blykstelėję, šių komandų futbolininkai po savaitės mokėdavo sužaisti visiškai silpnai.
Vien tau įrodymas, kad visus šluojantis ZPLas vienintelius taškus „įmerkė“ ne kur kitur, o Vingio parke – 8-tą vietą užimančios Extros aikštėje. Ta 8-tą vietą užimanti Extra, beje savo gretose turi ir rezultatyviausią visoje Vilniaus SFL puolėją Jūrį Aganauską, kuris per pirmą ratą įmušė 15 įvarčių.
„Peruno“, „AviaSG“ ir „Setą“ galima pavadinti pirmojo rato autsaideriais. Tiesa kartais šios komandos imdavo ir sužibėdavo vienerias-kitas rungtynes. Bet jeigu komandos rimtai nepasikeis, vargu ar galės rimtai konkuruoti su kuo nors aukščiau, nei su varžovais iš to paties trejeto.
Dvylikta D1 komanda pirmo rato nežaidė. Nors Pietų IV naujoke pavadinti liežuvis kažin ar verstųsi (vis dėl to tai viena SFLo įkūrėjų), būtent šių žaidėjų ekipa susikūrė tik per SFL vasaros pertrauką. Jeigu apie jos pajėgumą spręsti iš draugiškų rungtynių rezultatų, Pietų IV vargu ar sugebės įkibti į atlapus kam nors, juo labiau nežaidusi pirmojo rato ir bent keliais taškais atsiliekanti nuo artimiausių varžovų.
Sudėčių pasikeitimai
ZPL
ZPL nepranešė apie iš komandos pasitraukusius. Tik apie šešis naujokus. Komandą papildė vartininkas Domantas Tarakanovas, gynėjai Edgaras Čičinas ir Raimondas Mačys, saugas Artūras Kmitas ir puolėjai Giedrius Lekandra bei Eimantas Ščerbakovas.
Kiemas–Audra
Kiemą-Audrą paliko vienintelis Modestas Petrauskas. Papildė penki žaidėjai.
Iš B divizione rungtyniaujančios Kiemo komandos į dukterinę ekipą buvo pervesti Gediminas Sinkevičius ir Giedrius Svidras, taip pat komandą papildė trys naujokai iš pašalies: gynėjas Markas Gurskis, saugas Dainius Perednis ir puolėjas Justas Paltanavičius.
Herbas
Herbo sudėtyje – nedaug pasikeitimų. Karolis Tretjakas Herbą paliko, iš Oro Navigacijos atėjo Vaidas Balčiūnas.
„Pasikeitimų nedaug: išėjo vartininkas, atėjo saugas, - kalbėjo vienas Herbo vadovų Vaidotas Radzevičius. – Neturėsim atsarginio vartininko – tai gali būti didžiausia problema. Juo labiau, kad mūsų pagrindinis vartininkas galės žaisti tik nuo rugsėjo. Nežinau ką darysim, gal reiks mesti burtus, kam mautis vartininko pirštines...“
GB United
„Vasarą gerą tarpą poilsio turėjom, po to žaidėm kelias draugiškas rungtynes, per kurias bandėm naujus žmones. Tikslai mūsų išliko tie patys – būti prizininkų trejetuke,“ – sakė GB United vadovas Marius Abromaitis.
Marius žada daug permainų komandos sudėtyje. Tik kol kas jų pateikti negalėjo, GB United susidūrė su šiokiomis tokiomis organizacinėmis problemomis ir galutinai sutvarkyti visus popierius žadėjo jau tada, kai šis straipsnis bus pasirodęs.
Katastrofa
Keturi žaidėjai papildė Katastrofą. Trys iš jų (Nerijus Abaravičius, Vainius Jasevičius ir Andrejus Pliatas) bei saugas Igoris Gubankovas. Palikusių komandą žaidėjų nėra.
Internacionalas
Internacionalas pasipildė dviem žaidėjais. Vartininku Francisco Javieru ir aikštės žaidėju Petru Katinu.
„Sunku pasakyt ar mes susitiprėjome ar susilpnėjome. Nelengva būtų iš anksto įspėti kaip mums antrą ratą seksis, - kalbėjo Internacionalo vadovas Karstenas Madsenas. – Aš pats manau, kad jokių didelių stebuklų nepadarysime ir būsime kaip iki šiol per divizionpo viduriuką.“
Renne
Iš Renne komandos sudėties išbraukti šeši žaidėjai, ekipą papildys naujokų penketas. Renne atsisveikino su Dmitrijumi Presnovu, Mariumi ir Andrejumi Kumiščio, Sergejumi Ignatavičiumi, Sauliumi Raulinavičiumi ir Andrejumi Buguševičiumi. Iš Peruno į Renne atėjo Romualdas Jaudegis ir Stasys Kvietkauskas, bei neregistruotų iki šiol SFLe trejetas: Aleksandras Andrejevskis, Nikolajus Leonovičius ir Tadas Svaikevičius.
Extra
Extra prarado šešis žaidėjus, komandą papildė aštuoni.
Nežais Extroje Andrius Aukštuolis, Marius Daujotas, Žygimantas Dirma, Daugirdas Jurevičius, Marius Lukminas ir Vytautas Rauluškevičius.
Juos pakeis Paulius Gedrimas, Stanislovas Miknius, Andrius ir Paulius Pleškos, Vitalijus Starovoitovas, Tautvydas Vaičius, Darius Vaitkevičius ir Vidmantas Vaitkus.
Peruno
Kelis Peruno palikusius žaidėjus pakeis saugai Giedrius Bindza ir Virginijus Molis bei gynėjas Vladas Žukauskas.
„Peruno sustiprėjo, - tvirtino vienas Peruno vadovų Algimantas Liubinskas. – Nors mūsų komandą papildė tik trys žaidėjai, bet tai tikrai stiprūs futbolininkai ir antrą ratą mes būsime stipresni.
AviaSG
Čia nemažai pasikeitimų. Devynis žaidėjus „olandai“ iškeitė į septynis naujokus. Paliko komandą gynėjai Andrius Bulota, Povilas Bartkus, Kostas Isajevas, Irmantas Kaprašovas ir Donatas Sankauskas, saugai Audrius Grigaitis, Artūras Miknevičius ir Stanislavas Saverinas bei puolėjas Evaldas Nauruševičius. Atėjo: gynėjai Remigijus Gaižius, Piotras Leusas ir Mindaugas Ubartas, saugai Rytis Kričėnas, Frederico Mahne ir Sezeras Saylikas bei puolėjas Donatas Sasnauskas.
Setas
Setą paliko Justas Kiškis, Evaldas Vilkinis, Edgaras Martinaitis ir  Edgaras Lisauskas.
Naujokų komandoje daugiau nei iš jos pasitraukusių. Trys gynėjai: Andrius Pijus Juodviršis, Eividas Petrauskas ir Ričardas Urniežius bei penki saugai: Paulius Paukštys, Stanislavas Barsulis, Edvardas Sadovskis, Linas Gružas Saugas ir Andrejus Sadovskis.
„Setas sustiprėjo. Mes niekada nesilpnėjame, tik sustiprėjame, - įsitikinęs Seto vadovas Andrius Martinaitis. - Na tiesa, į pirmas rungtynes rinksimės sunkiai. Šiuo metu pasiryžę tik penki žaidėjai. Suprantama – daugeliui atostogos. Bet, aišku, bandysim. Ir esam stipresni nei per pirmą ratą. Turėjome gerą laiko tarpą išsigydyti traumas, ir tikrai tikimės per antrą ratą iškovoti daugiau negu tris taškus.“
Pietų IV
Oršą divizione pakeitusi komanda vargu ar bus Oršos pajėgumo. Pavasarį SFL čempionate dalyvavo šešetas SFL žaidėjų: rezultatyviausias visų laikų lygos futbolininkas Mindaugas Kasperūnas ir Germantas Gaurilčikas Fazėje, Edvardas Dudko – Užupyje, Artūras Ševeliovas ir Vaidotas Važnevičius – Vovoje, Karolis Jonutis – Nereale. Dar keletas žaidėjų SFL yra žaidę 2008-asiais, iki Pietų IV pasitraukimo, likusieji – žalias Žalgirio fanų tribūnos jaunimas.
„Nepavyko šiam sezonui susigrąžinti visų Pietų IV narių, rungtyniaujančių kitose komandose, todėl daugiau vilčių dedame į pavasarį,“ – sakė vartininkas Edvardas Dudko.
Nepaisant to, kad komanda pralaimėjo visas žaistas draugiškas rungtynes, jis mano, kad iš karto Pietų IV nurašyti neverta. „Bent jau silpnesnėm D1 komandoms nervus tikrai pagadinsim,“ – užtikrino jis.
ZPL – Pietų IV
Šeštadienis 18.00. Dilgynė.
Lyderio rungtynės su austsaideriu. Ir kažin ar Pietų IV pajėgs sugadinti nervus ZPLui. Vis dėl to komandų jėgos yra  labai nelygios, kad būtų galima laukti atkaklios kovos.
Extra – Katastrofa
Pirmą ratą Katastrofos futbolininkai nugalėjo Extrą ne taip ir sunkiai: 4:1. Bet ar turės sekmadienio rungtynių svečiai tokį pranašumą – klausimas. Kas be ko komandos nėra labai stipriai nutolusios viena nuo kitos turnyro lentelėje nei vietomis nei taškais.
Peruno – GB United
Sekmadienis 12.00. Bukiškis.
Pirmą ratą ratą GB United įveikė Peruno 2:0. Ir nors Peruno vadovai kalba, kad jų komanda yra antram ratui sustiprėjusi, vis dėl to turbūt jie patys sutiks, kad šios poros favorite yra GB United. Tiesa korektyvų gali įnešti ir rungtynių laikas. Ims dar keli kurios nors komandos žaidėjai ir ankstyvą sekmadienio rytą laiku neatsikels...
AviaSG – Herbas
Sekmadienis 14.00. Bukiškis.
Iš karto po Peruno – GB United rungtynių Herbas trauks burtus kuriam žaidėjui stotis į vartus per rungtynes su „olandais“. Herbo vartininko problema – šansas AviaSG atsikeršyti varžovams už pralaimėjimą 1:3 pirmą ratą. Tiesa du „olandai“: Stasys Šalna ir Gintaras Rabikis šių rungtynių žaisti negalės, nes yra diskvalifikuoti.
Kiemas-Audra – Setas
Sekmadienis 16.00. Žalgirio bazė.
Pirmojo rato pradžioje Kiemas-Audra Setą įveikė 2:1. Abi komandos tada turėjo daug keitimų, susirinkusios buvo gausiai. Dabar Seto vadovai skundžiasi atostogomis ir nėra įsitikinę, kad surinks pilną komandą. Kiemas-Audra tradiciškai panašių problemų neturi, tad įvertinus nusiteikimus, vienio iš diviziono lyderių turėtų be didelio vargo nugalėti vienus iš autsaiderių.
Internacionalas – Renne.
Ši pora gali sužaisti tikrai intriguojančias rungtynes. Kas be ko, Internacionalas ir Renne yra turnyro lentelės kaimynai. Pirmas šių metų rungtynes 3:1 laimėjo Internacionalas. Tačiau kas galėtų lažintis, kad ta pati istorija per šių komandų mačą pasikartos dar kartą šį sekmadienį?