2010-06-25

AviaSG - Peruno

AviaSG – Peruno 
Bukiškis. 20.00  

Ir viso didžiojo futbolo sekmadienio epilogas vyks senajame Bukiškio stadione. Tame prie kūdros. Į kurį galima suspėti po 17 valandos rungtynių. Pavyzdžiui - iš rungtynių Dilgynėje. Iš rungtynių Pietų Afrikoje – vargu. Ji yra labiau į pietus nei Dilgynė. Nors ir iš tos norint patekt į šiaurinį Bukiškį reikia pervažiuot visą Vilnių. Jei Panevėžio autostrada nebus užkišta komandų gerbėjų, vykstančių į šias rungtynes, spėsite. Ekrano gerbėjai iš Žalgirio stadiono dar tik ruošis judėti namo. Autsaiderių rungtynėmis šios sekmadienio uvertiūros negalima pavadinti. Vis dėl to AviaSG lenkia abu autsaiderius Peruno ir Setą dviem taškais. Aišku, ta dviejų taškų persvara gali būti tuojau pat panaikinta. Jeigu Peruno pavyktų sekmadienį laimėti. Ir bet kokiu atveju susitikimo rezultatas daug lems aiškinimuisi, kuri gi iš trijų komandų liks po pirmo rato paskutinėje vietoje. AviaSG tas irgi gresia, kad ir autsaideriu ji nevadintina. Nes be šių rungtynių, Peruno susitiks su dar vienu svarbiu abiejų konkurentu - Setu Vis dėl to Peruno iššauna tokiu pat dažnumu, kaip lazda. Ir nesitaikydama į silpnesnius. Vieninteliai jos iškovoti trys taškai buvo atimti iš antrą vietą divizione užimančio Herbo... Tarpusavyje komandos oficialiuose mačuose susitikusios nebuvo.


AviaSG – Peruno 0:2

Ilgą laiką buvęs autsaideriu Peruno iššovė antrą kartą. Šį kartą jo auka tapo panašaus lygio komanda AviaSG, kurią nugalėję Peruno futbolininkai dar ir aplenkė turnyro lentelėje. Nepaisant neaukštų užimamų vietų nei AviaSG, nei Peruno susirinkimo problemų neturėjo „Buvo ir po 11 žaidėjų ir keitimų vieną-kitą abi komandos turėjo,“ – tvirtino pralaimėjusios komandos vadovas Vytis Šulinskas.

„Prasileidom pirmo kėlinio pradžioj du įvarčius. Pirmas – vartininko, antras – gynėjų, - pasakojo Vytis apie rungtynes. - Šiaip gaudavom įvarčius iš kontratakų. Ir jie dar progų turėjo. Kartą prieš vieną vartininką išbėgęs jų puolėjas buvo, bet vartininkui pavyko atmušti. Mes vis bandėm prasiveržt pro 10 jų gynėjų, bet pavyko nebent keli rimtesni smūgiai.“

Pasak Vyčio, kitas rungtynes jo komanda žais jau poryt. „Olandų“ varžovu bus labai galingai pastaruoju metu žaidžiantis „Kiemas-Audra“.