2010-10-08

AviaSG - Extra

AviaSG – Extra
Bukiškis. 11.00.
Extra prieš AviaSG laimėjo viską, kiek šios komandos buvo susitikusios. Kaip šių metų Ergo pirmenybėse, taip ir mažojo futbolo Umbro taurėje.
Vis dėl to, ar Extra laimės ir ketvirtą kartą – labai didelis klausimas.
Nes atvirai kalbant, „olandai“ antrą ratą atrodo gerokai stipriau. Pelno jie taškus ir iš stipresnių komandų negu Setas. Tas Setas, prieš kurį vienintelį antrą ratą yra laimėjusi Extra.
Kas gali padėti Extrai – varžovų nusiteikimas. Pastarą kartą rungtis su lyderiu ZPLu susirinko 12 „olandų“. Komandos vadovas Mantas Žemaitis išsakė nepasitenkinimą tuo, kalbėdamas apie tas rungtynes. O ir „olandų“ facebooko puslapyje kėlimas klausimas – ar tik komanda nepradeda byrėti.
Beje, vos 12 žaidėjų („Olandų“ vertinimu – labai mažai) susirinko iš karto po didžiausios AviaSG pergalės jos istorijoje (4:0 prieš Setą).
 Tiesa Extra irgi ne visada susirenka tiek, kiek norėtų jos vadai (ir kiekybiškai ir kokybiškai).
Vis dėl to, rungtynės gali būti iš tiesų įdomios. Extra ir AviaSG yra turnyro lentelės kaimynės. Turi lygiai tiek pat – po 14 taškų.


AviaSG – Extra 5:5
Taigi – 10 įvarčių per vieną mačą. Pirmą kėlinį laimėję 3:1, antro pradžioje įmušę ir ketvirtą įvartį, „olandai“ neišlaikė pergalės savo rankose. O juk net Extrai sulyginus rezultatą, AviaSG įmušė penktą. Vis vien tai buvo ne „olandų“ diena. Retai pastaruoju metu taškus renkanti Extra pajėgė šį kartą nepralaimėti.
„Parodėme charakterį, - didžiavosi savo komanda vienas iš Extros vadovų Tadas Zaukevičius. – Antrą kėlinį pamažu artėjome prie varžovų, švelninome santykį, kol jį galutinai išlyginome.“
„Tai buvo aršios ir įdomios rungtynės, - kalbėjo jis. – Dėkui „olandams“, jie žaidė smagiai“.
Vienas AviaSG vadovų Mantas Žemaitis nebuvo toks linksmas. „Pirmą kėlinį galėjome įmušti dar daugiau. Buvo bent trys „štangos“. Po ketvirto įvarčio chebra atsipalaidavo, atlikome keitimų. Davėme pažaisti visiems, kas norėjo. Bet žaidimas jiems nesisekė, varžovai ėmė artėti prie mūsų. Metus seną sudėtį atgal jau žaidimas buvo pamestas. Viskas buvo fainai, bet dėl rezultato likome nusivylę. Tikrai norėjome iškovoti pergalę, bet dėl savęs pačių ją praradome,“ – sakė jis.
Ingvaras