2010-05-21

ZPL - AviaSG

ZPL – AviaSG 
Šeštadienis 14.00. Dilgynė.
 
Vienvaldžiai D1 diviziono lyderiai Dilgynėje susitiks su vienu iš autsaiderių. ZPL –  vienintelė komanda, laimėjusi visas trejas rungtynes iki šiol, AviaSG – viena iš trijų, kurios visus mačus pralaimėjo.
 „Pasižiūrėjus į turnyrinę lentelę, klausimų nelieka ir visi drąsiai gali teigti: ZPL pasiims lengvus tris taškus. Bet mes bandysime neleisti priešininkams lengvai gauti taškus, kurių patys dar nė vieno nesame iškovoję. Todėl kiekvienos rungtynės mums kaip alkanam žvėriui, kuris iš alkanumo kėsinasi įkasti stipresniam.“ – kalbėjo vienas iš AviaSG vadovų Mantas.
ZPL ir AviaSG dar niekada nėra susitikę tarpusavyje. Bet tai ir nėra nuostabu: D1 diviziono lyderis – SFL pirmenybių naujokas.
 „Nežadame lengvai atiduoti taškų ir aiškiam grupės lyderiui, - agresyvų „alkanų žvėrių“ iš Olandų gatvės nusiteikimą vis kartojo Mantas. - Kaip sakoma: kamuolys apvalus, visko gali nutikti per 90 minučių. Gerbiame visus varžovus, tačiau manau - atėjo laikas, kad ir mus pradėtų gerbti.“ 
Vis dėl to, tikiuosi, AviaSG komandą gerbs net ir tuo atveju, jeigu ZPLui pavyks išsaugoti kojas nuo įkandimų. Nes nors ir apvalus tas kamuolys, bet ZPL namuose gali pasirodyti neblogas alkanų žvėrių medžiotojas. Bent jau užimama vieta tam komandą įpareigoja.


ZPL – AviaSG 4:1

Iš tiesų pirmas kėlinys baigėsi kiek netikėtai. Prieš tai visus kartus laimėjęs ZPLas taip ir nesugebėjo per jį įrodyti savo pranašumo, prieš viską pralaimėjusią AviaSG. Į lenkų įvartį, “olandai” atsakė savuoju ir visai negalvojo lengvai nusileisti. Ir AviaSG įvartis buvo tikrai neblogas. Surengę pagirtiną ataką, per kurią rezultatyvus perdavimas buvo atliktas kulnu, “olandai” įmušė iš toli.
 “Per mažai laiko turėjom apšilti, kai kurie, tik atvažiavę, iš karto turėjo išbėgti į aikštę, - aiškino ne visai sėkmingą savo komandos pirmą kėlinį ZPL vadovas Markas Vasilevskis. – Be to tyrinėjom jų stipriasias i silpnąsias puses.” 
Progų, kaip ir pridera lyderiui žaidžiant su autsaideriu, ZPLas turėjo ir daugiau ir pavojingesnių, bet ir oranžiniai galėjo dar bent porą kartų įmušti. 
Neaišku, ar antrą kėlinį ZPLo tiriamoji žvalgyba baigėsi, ar tiesiog jie nutarė, kad rezultatas jų tikrai netenkina, bet jau jo pradžioje išsiveržė į priekį. O kadangi netrukus AviaSG vadovas Vytis Šulinskas gavo antrą geltoną kortelę, nesusilaikęs ir bandęs kažką įteigti teisėjui, tapo aišku, kad pirmųjų taškų AviaSG tądien iškovoti nėra realu. 
Visus tris antro kėlinio įvarčius įmušė ZPLo atakų lyderis Edgaras Skarina.