2010-09-03

Setas - AviaSG

Setas – AviaSG
Bukiškių naujasis. Sekmadienis 17.00
Dviejų turnyro lentelės kaimynų dvikova gali būti atkakli. Tokia, kaip ir pirmą ratą, kai „olandai“ nugalėjo Setą 2:1.
Tiesa, jeigu šios rungtynės būtų žaidžiamos turą anksčiau, komandos, Seto pergalės atveju būtų apsikeitusios vietomis. Dabar Setas net ir laimėjęs teprivytų nuo jo pabėgančią AviaSG, kuri antro rato antrą turą laimėjo nedažną šioms dviems komandoms pergalę.
„Pažymėk, kad laukiam gero oro ir esame gerai nusiteikę, - kalbėjo Seto vadovas Andrius Martinaitis. – O gerai nusiteikę todėl, kad turime galimybę laimėti. Ypač po paskutinių rungtynių, kai pirmavome 2:0 ir pralaimėjome tik dėl to, kad padėjome po aikštę vaikščioti. Daar sutarėme sužaisti vyriškai. Nebus ir problemų su susirinkimu, jau dabar yra 13 užsiregistravusių, o 3-4 – iš tų, kurie niekada nesiregistruoja ir neateina.“
Kita vertus AviaSG turėtų pakylėti gerai sužaistos ano savaitgalio rungtynės. Ir galimybė nuo autsaiderių dar labiau atsiplėšti. Bet kokiu atveju - mačas intriguojantis bent jau lentelės apačios komandas.


Setas – Avia SG 1:3
Kad pamatyti šias rungtynes teko aplankyti „Naujajį Bukiškio stadioną“. Ir įsitikinti, kad jis toli gražu ne Bukiškyje, o kažkur tarp pavilnės pievų ir miškų... Sociologinė visų retų praeivių apklausa davė vienareikšmišką rezultatą – vietos gyventojai visiškai įsitikinę, kad arčiau Bukiškio Kūdros stadiono, jokios futbolo aikštės nėra ir būti negali. Beklaidžiojant žvyro keliukais tarp Bukiškio ir Riešės jaučiau gilų supratimą tų Katastrofos vaikinų, per kurių stadiono paieškas ir vėlavimą, dėl kurio Setas sugebėjo rungtynių pradžioje įmušti tai komandai du įvarčius, prieš savaitę. O pagaliau bendromis pajėgomis su kažkuriuo ratuotu „olandu“ suradus „tiesos kelią“, stebėjausi: kokia ta proveža balinga jau dabar ir prognozavau kiek futbolininkus vežančių automobilių įstrigs čia lietų metu...
Atmetus visas šias filosofines poezijas, buvo aišku, kad bent pusvalandį į rungtynes vėluosime. Nepavėlavome. Todėl, kad rungtynių teisėjo automobilis atvyko mums pavymui. Ar tai laiką teisėjas sumaišė, ar tai slaptojo stadiono ieškojo...
O pačios rungtynės prasidėjo įvarčiu pirma Avia SG ataka. Nors Setas jos metu visa komanda spėjo susispiesti į savo baudos aikštelę, vienas „olandų“ puolėjas sugebėjo išlikti visiškai laisvas ir nukrepti kamuolį į varžovų vartus.
Vis dėl to pirmą kėlinį Setui pavyko rezultatą išlyginti.
Tačiau po pertraukos oranžinių pranašumas išryškėjo galutinai. Avia SG įmušė du įvarčius ir kartą kamuolį sukirto į virpstą. Ir dar daugiau galėjo pasiekti, nes nei Seto gynėjai nei vartininkas neblizgėjo.
Šeimininkų žaidime įsiminė nebent pavojingi baudos smūgiai, kurie vis dėl to Setui naudos neatnešė. Kaip ir rungtynių pabaigoje surengtas varžovų vartų šturmas, kuris pasižymėjo labiau masiškumu negu pavojingumu.