2010-08-27

Pietu IV - AviaSG

Pietų IV – AviaSG
Žalgirio bazė. Šeštadienis 18.00
Gali būti, kad Žalgirio bazėje laukia gana įtemptos rungtynės. Aišku, tuo atveju, jei Pietų IV nežada būti visišku autsaideriu. AviaSG vis dėl to – viena silpniausių D1 komandų. Bent jau pagal pirmojo rato rezultatus.
Gal dėl to vienas Pietų IV vadovų Edvardas Dudko nusiteikęs optimistiškai.
„Visų pirma noriu pasakyti, kad rungtynės turėtų būti labai atkaklios. Bet tai yra įveikiamas varžovas, todėl tikiuosi pergalės, - sakė jis
Tačiau per tarpsezonį vykusias draugiškas rungtynes „olandai“ toje pačioje Žalgirio bazėje nugalėjo Žalgirio ultras 3:1.
„Tada jie turėjo porą žaidėjų iš Užupio, kurie ir „darė“ visą jų žaidimą, - teigė Edvardas.
„Olandai“ savo komandos Facebooko puslapyje – šiek tiek susirūpinę gynyba, kuri per rungtynes su Herbu per 15 minučių praleido tris įvarčius. „O dabar reiks gintis nuo visų laikų rezultatyviausio..“ – nuogąstavo vienas komandos žaidėjų.


Pietų IV – AviaSG 0:2
Pietų IV vėl pralaimėjo rungtynių pabaigoje. 80 minutę po labai šiurkščios gynėjo klaidos Žalgirio fanai tieiog padovanojo įvartį varžovams ir palūžę neilgai trukus praleido dar sykį.
Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad AviaSG dominavo aikštėje visas rungtynes, o jos varžovai per visą mačą tesukūrė vieną progą.
„Pagaliau susirinko pilna sudėtis su trimis keitimais. Ir kas svarbiausia - visi stipriausieji, - džiaugėsi “olandų” vadovas Mantas Žemaitis.
Tiesa, prieš rungtynes neatrodė, kad AviaSG išvis surinks pilną sudėtį. “Iškart po krepšinio prasidėjusi kova galėjo baigtis ir blogesniu santykiu, nes 18.00 val aikštėje tebuvo septyni žaidejai, - kalbėjo Mantas. - Bet greit pradėję rinktis, jau turėjome pilną sudėtį ir keitimus.”
Tiesa tai nereiškia, kad AviaSG pradėjo septyniese. Tiesiog minutę kitą vėliau prasidėjus mačui, startinį švilpuką pasitiko visi 11 “olandų”.
“Pirmą kelinį vyko žvalgyba ir buvo didelė mūsų žaidejų rotacija, tad kova buvo apylygė, - vertino rungtynes Mantas. – Antrą - jau buvo nusistovejusi sudėtis ir inciatyva priklause mums. Pietų IV retkarčiais pabandydavo kontratakuoti,  bet užtikrintai su tvirtu pranašumu kontroliuodami antrą dalį ir įmušę 2 įvarčius, pelnytai nugalėjome.”