2010-04-30

D1: Prasideda, Kortas atskleis laikas

D1 Prasideda: Kortas atskleis laikas

Devyni pralaimėjimai ir tik trys pergalės. Tokia D1 pogrupio ekipų statistika Calsberg taurės pirmajame etape. SFL bendruomenėje šiame pogrupyje debiutuoja trys ekipos, o ir kitos komandos didele patirtimi SFL kovose pasigirti negali. Reziume – laukia permainingos įdomios atkaklios kovos, kuriose daugiau patirties turinčios ekipos stengsis pamokyti „naujokus“, o šie savo ruožtu skaudžiai kąsti kiekvienam varžovui ir „kabintis“ į pergalių kelią. Įdomu tai, jog šis pogrupis „jauniausias“ tarp kitų, amžiaus vidurkis nesiekia 26 metų. Jūsų dėmesiui – iš arčiau D1 ekipos.
FK Katastrofa savo istoriją skaičiuoja nuo 2006 m. Žaidėjai užgrūdinti SFL kovų tiek vasaros, tiek žiemos turnyruose. Nors paskutiniajame SFL Teamsport D grupėje žaidė labai banguotai, neleis mušama nei vienos komandos ir gali nustebinti SFL bendruomenę įšokdami į lyderių gretas. Pavasario sezoną pradeda pergale taurės rungtynėse prieš „Ozo Tapyrus“ 2:1. O tai jau – geras ženklas ekipos gerbėjams.
Herbas praėjusį sezoną žaidė D1 grupėje ir rudenį liko 10 vietoje. Praėjusiais metais ekipa per visą sezoną iškovojo bemaž tiek pergalių, kiek ir patyrė pralaimėjimų. Kokį žaidimą demonstruos klubas šį sezoną, klaustukas turbūt ir patiems klubo žaidėjams. Prognozė – lentelės vidurys. Calsberg taurės rungtynes pralaimėjo „Pionieriams“ 0:2
Renne klubas praėjusį sezoną pradėjo D1 divizione, o rudenį finišavo 10 vietoje D2 grupėje. Ekipa, dažniau prarydavusi pralaimėjimo kartėlį nei džiūgaudavo po rungtynių. Žiemos SFL turnyre ekipa liko paskutinė B grupėje. Prognozė – lentelės antra pusė. Sezoną atidaro skaudžiomis taurės rungtynėmis prieš „Krušą“, sutriuškinti 0:6.
Internacionalas – ekipos  pavadinimas išduoda, jog komandos sudėtyje dalis žaidėjų užsieniečiai. O atidžiau pažvelgus į futbolininkų sąrašą, o vos viena kita lietuviška pavardė. Tai įdomi ir šiek tiek egzotiška ekipa. Praėjusį sezoną baigė penkti D2 divizione. Permainingai ir nelabai sėkmingai kovojo žiemos turnyre, likę priešpaskutiniai. Ko galime tikėtis? Banguoto, neprognozuojamo žaidimo. Niekas nenustebs, jei ekipą po pavasario rato ras lentelės viduryje. Taurės rungtynėse nusileido „Snoro“ ekipai 4:2.
Setas – vienas iš lygos autsaiderių, pernai per visą sezoną iškovojęs tik 4 pergales. Žiemos turnyre komanda taip pat nenustebino SFL bendruomenės, likusi C grupėje paskutinė. Gal su kiekvienomis rungtynėmis įgyta patirtis leis kaip lygus su lygiais grumtis su kitomis SFL senbuvėmis? Pralaimi taurės rungtynes 1:3 “AMSTAFF” klubui. Prognozė: lentelės antra pusė.
Kiemas – Audra praėjusį sezoną grūmėsi D1 divizione ir grupėje liko turnyrinės lentelės viduryje. Sunku prognozuoti komandos žaidimą po žiemos, tačiau tikėtina, jog ir šiais metais ekipa bus stipri vidutiniokė, galinti užkopti net iki prizinių vietų. 1:4 nusileido Calsberg taurės rungtynėse „Viesulo“ ekipai.
GB United – praėjusį sezoną galima įvardinti kaip nesėkmingą. Turbūt ekipos žaidėjai ir vadovas neplanavo iškovoti tik šešias pergales, nors D2 divizione rudenį ekipa žaidė jau geriau, nei pavasarį. Su laiku ateina i pergalės. Ar jos užsuks į GB United kiemą šį pavasarį, nesiryžtų prognozuoti ir Naglis Šulija. Taurės rungtynes pradeda užtikrinta pergale 3:0 prieš „Visinčios“ ekipą.
Peruno – komanda, praėjusį pavasarį nepatyrusi pergalės džiaugsmo, užtat po vasaros pertraukos kietai kalė į klyną ne vienai D2 komandai, iškovojusi septynias pergales rudenį finišavo trečioje vietoje. Prognozė: nenuspėjama ekipa, stipri vidutiniokė. Calsberg taurės rungtynėse pralaimėjo „Futboliukui“ 2:0.
Orša praėjusį sezoną baigė D1 diviziono penketuke, savo gerbėjus pergalingu žaidimu džiuginusi dažniau, nei leisdavo liūdėti dėl komandos nesėkmių. Prognozė: ekipa gali pretenduoti į turnyrinės lentelės trejetą. „Oršos“ debiutas pavasarį vykęs, 3:2 taurės rungtynėse įveikta „Vova“. Beje, pagal amžiaus vidurkį, kuris yra apie 21 metus, tai pati jauniausia SFL ekipa.
AviaSG – viena naujokių, žiemą kojas „apšilusi“ dar „Olandų“ pavadinimu  SFL žiemos turnyre. Klubas liko D grupės lentelės viduryje, pasižymėjęs permainingu, neprognozuojamu žaidimu. Prognozė: antra lentelės pusė. Taurės rungtynes pralaimėjo ZYBAJAZZ ekipai 2:1.
Extra – dar viena naujokių, žiemą veltui laiko neleidusi, o dalyvavusi SFL žiemos turnyre D divizione. Tik vienos pergalės trūko iki prizininkų trejeto ir kelialapio į aukštesnę grupę. Na, pradžia pavasario turnyre taurėje ypač nesėkminga. Gėdingai pralaimėta 9:1 FK“Lentvario“ ekipai. Panašu, prireiks kiek laiko priprasti prie žaidimo per visą aikštę, bet atradusi savo braižą, gali įkąsti ne vienai senbuvei. Prognozė: antra lentelės pusė. Tai taip pat viena jauniausių SFL ekipų, kurios amžiaus vidurkis – kiek daugiau nei 23 metai.
ZPL – naujokė, kurią SFL jau pristatė. Tai Lietuvos lenkų sąjungos pritarimą gavusi lenkų kilmės žaidėjų pagrindu suformuota komanda. Prognozė: antra lentelės pusė. Deja, debiutinės rungtynės taurėje susiklostė tragiškai, pralaimėta 9:2 “Legiono” klubui.