2010-10-22

AviaSG - Renne

AviaSG – Renne
Sekmadienis 12.00. Bukiškio naujas.
Visiems tiems, kurie sekmadienį turi daug laisvo laiko ir nežino ką su juo daryti, siūlau vykti į tarp Riešės ir Bukiškio esantį stadioną, pasidarius sumuštinį ir nusipirkus gaiviųjų gėrimų. Nuo 12 iki vakaro jūs galėsit stebėti visą D1 diviziono trilogiją (na minimum – iš dviejų dalių...). Bent pirma jos dalis tikrai vyks ant geros aikštės (kuo tas stadionas pasižymi). O jei, kaip tikisi GB United pašvies ir saulutė, tai ir visos kitos.
Pirmo rato tarpusavo rungtynes Renne laimėjo tikrai nelengvai. Viską nulėmė vieninteleis rungtynių įvartis, kurį „olandai“ įsimušė į savo vartus.
Tiesa dabar Renne jau ne visai ta. Apie ją kalbėta, kaip apie labiausiai sustiprėjusią per vasaros pertrauką. Netgi nepaisant to, kad prieš du turus Renne nusileido Setui, o pergalių neiškovojo trissyk paeiliui.
Ir „olandai“ – ne tie.  AviasG pavasarį surinkusi varganus penkis taškus, dabar jau jų turi 15.
Todėl susitiks, galima sakyti, dvi aiškiai rudeninės komandos.
Kas dėl motyvacijos, tai Renne jau neturi dėl ko kovoti. Šiaip ar taip jos vieta šių metų D1 turnyro lentelėje aiški – šešta. „olandai“ gali šiomis rungtynėmis pasitaisyti savo turnyrinę padėtį.
Kita vertus Renne reikėtų pergalės. Kad patikėtų savimi. Jau labai komandai nesiseka, pasak jos vadovo Tomo Gruodžio.
O jeigu rytoj vis dėl to paaiškės, kad Peruno netęs čempionato, Renne rungtynės su „olandais“ bus paskutinis mačas. O kas nori blogai užbaigti?


AviaSG – Renne 2:4
Renne, kuriai kelis turus nesisekė, pasiekė pergalę tada, kai jau negali pakeisti savo turnyro padėties nei į gerąją nei į blogąją pusę. Nebuvo „elnių“ pergalė prieš „olandus“ lengva, bet Renne sugebėjo atsitiesti pralaiminėdama.
Įdomus faktas, kad per pirmą šių rungtynių kėlinį nebuvo įmuštas nė vienas įvartis, per antrą komandos pelnė šešis. Nepaisant netgi to, kad pirmą kėlinį Renne mušė 11 m baudinį.
Galbūt rezultatyvesnį komandų žaidimą įtakojo, kad antrą kėlinį abi jos žaidė ne[pilnų sudėčių, po to, kai pirmą mačo pusę buvo pašalinti du susistumdę abiejų komandų žaidėjai.
„Rungtynės buvo labai atkaklios ir įtemptos, - sakė „olandų“ vadovas Mantas Žemaitis. - Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 0:0, nors priešininkai galėjo pasižymėti nuo 11 m, tačiau puikią reakciją pademonstravęs mūsų vartininkas išlaikė vartus sausus.“
„Antrajame kėlinyje priešininkai pasižymėjo, tačiau atsakę dviem įvarčiais išsiveržėme į priekį. Bet matyt per anksti patikėję pergale praleidome du įvarčius ir iniciatyvą perdavėme priešininkams, - pasakojo Mantas. - Ketvirtas įvartis krito jau rungtynių pabaigoje po gynėjo klaidos. Šiaip progų pasižymėti turėjo abi komandos, bet jas geriau realizavo priešininkai.“
„Beveik visas rungtynes žaidėme 10 prieš 10, nes pirmo kelinio viduryje du susistumdę žaidėjai buvo išvaryti iš aikštės, – kalbėjo Mantas apie pirmojo kėlinio incidentą. - Bet šiaip rungtynės vyko korektiškai, o teisėjas puikiai kontroliavo žaidimo eigą.“