2010-06-11

AviaSG - GB United

AviaSG – GB United
Bukiškis. 20.00

Vėliausiai savo rungtynes pradės AviaSG iš apatinės turnyro lentelės pusės, ir lyderius prisivyti trokštantys GB United. „Tikimės priešininkų atvykimo,“  – sakė GB United vadovas Marius Abromaitis.
GB United buvo ta komanda, kuri vietoj rungtynių su Orša, varžovams neatvykus, žaisti treniruočių pobūdžio susitikimą tarpusavyje.
Bet kokiu atveju GB United – šios poros favorite. Tiesa, pasakodamas apie varžovus ir galimybes, Marius žada ne lengvą pergalę, o tik atkaklią kovą.
Varžovus mažai pažįstam, bet, kaip visada, žadame atkaklią kovą ir sieksime pergalės, - tvirtino jis. - Juk mes kitaip nei įdomiai – nemokam...“
Tarpusavyje komandos nebuvo susitikusios.
„Nuotaikos geros - ką čia bepridursi, - kalbėjo Marius. - Artėja savaitgalis - savaiminės šventės: pasaulio futbolo čempionato atidarymas ir dar sekmadienio vakarinis futbolas. Nėra blogai. Svarbu traumų negauti."


AviaSG – GB United 1:1 

Vienintelis 7-ojo turo D1 mačas, per kurį įvarčius mušė abi komandos. Tiesa abi įmušė vos po vieną. Ir baigė lygiosiom. Kas, suprantama, visai patiko AviaSG, per šį turą surinkusiai ketvirtadalį savo turimų taškų ir kažin ar galėjo patikti vis bandantiems pretenduoti į lyderius GB United. Pirmą kėlinį abi komandos apsako panašiai.
„Pirmą kėlinį jie labai daug atakavo, tvarkė mus labai užtikrintai. Bet sugebėjome apsiginti,“ – pasakojo AviaSG vadovas Vytis Šulinskas.
„Susirinkom gausiai ir pakiliai nusiteikę. Bandėme naujai atsineštą Jabulani kamuolį. Nuo rungtynių pradžios pradėjome spausti varžovus ir sukūrėm kelias progas įvarčiui pelnyti. Visas progas gesino priešininkų vartininkas. Ypač gerų neišnaudojo Ernestas, Tomas M ir vienas prieš vartininką išėjęs Julius,“ – panašiai kalbėjo ir GB United vadovas Marius Abromaitis. “Avia SG pavojingų progų nesukūrė, tačiau pirmam kėliny sugebėjom susikurti patys... į savo vartus. Po susitikimo su Herbu dėl raktikaulio traumos dviem mėnesiams iš futbolo veiklos iškritus pagrindiniam vartininkui Dariui, pastaru metu vartus gina treneris Arūnas. Pažiūrėjęs anglų rungtynes, jis sužaidė anglišku stiliumi... Laimei kamuolys nuo jo kojos atšoka šalia vartų,“ – pasakojo Marius apie kuriozinę jo komandos galimybę per pirmą kėlinį praleisti įvartį.
Antras kėlinys prasidėjo greitu GB United įvarčiu. Jų puolėjas Eimantas įvartį įmušė greitoje kontratakoje išbėgęs prieš vieną varžovų vartininką. „Antrą kėlinį, kaip mums dažnai tai nutinka, jau pačioje pradžioje praleidome. Šiaip tikėjomės, kad teisėjas sušvilps baudą, bet kaip buvo – taip. Todėl jau nuo pirmos minutės reikėjo vytis varžovus,“ – sakė Vytis. Užtat greitai perėmėme žaidimo kontrolę į savo rankas, - tęsė jis. - Ėmėme daug atakuoti. Ir po ilgų pastangų rungtynių pabaigoje pavyko išlyginti.“
Marius šių varžovų  atakų rimtomis nevadina. „Avia SG žaidėjams tariamai supykus jų atakos yra stabdomos už baudos aikštelės ribų nesukuriant didelio pavojaus, pasakojo jis apie antrą kėlinį. - Mes tuo tarpu stengiamės pelnyti antrą įvartį, kad garantuoti užtikrintą pergalę. Tačiau kaip ir pirmajame progos nerealizuojamos - vėlgi dėl sėkmingai žaidusio aviatorių vartininko. Matant vis retesnes priešininkų atakas bandoma patikėti, kad ir nepakankama pergale 1:0. Bet po vieno iš "olandų" skersavimo, bandant vartininkui pasiimti atšokusį aukštą kamuolį ir jo nesugraibius, Avia SG puolėjui belieka iš metro pamušti kamuolį į vartus. Apmaudi klaida, nustebę veidai ir tokio šanso nesitikėję džiūgaujantys priešininkai. Laiko nepakanka įmušti nelemtam antram įvarčiui ir belieka nuleidus galvas tenkintis lygiosiomis 1:1. Koją pakišo atsipalaidavimas ir išankstinis patikėjimas pergale.“
Vytis teigė, kad šiuo metu renkami taškai nėra svarbiausia „olandams“. Svarbiau yra garbingai sužaisti, surinkus pilną komandos sudėtį. Kol kas AviaSG žaidėjų  per rungtynes nepritrūko, bet jos vadovas sako, kad susirinkimo problemos kaskart yra aktualios. „Mes užregistravome tą pačią komandą, kuri žaidė „Teamsport“ turnyre. Pastoviųjų  žaidėjų pas mus nėra daug, todėl dabar labiau negu apie taškus galvojame, kaip kaskart surinkti komandą, kad bent kaip sužaisti ir nebūti Orša, kuri arba nepilna atvyksta ar visai neatvyksta. O prieš antrą ratą žadame stiprintis. Šį sekmadienį buvo sunkiausia surinkti žaidėjus. Ir pasaulio čempionatas ir pasibaigusios mokyklos, sesijos studentams...“ – dalijosi Vytis vadovo bėdomis.