2010-05-05

Senbuviams problemų kėlė tik ZPL

„Herbas“ – „AviaSG“ 3:1
 naujokai “aviatoriai” neatsilaikė prieš SFL senbuvį FK”Herbą”. Nors šiems pirmiems pavyko įsiveržti į priekį, įgytas pranašumas panaikintas dar pirmame kėlinyje, o antrajame neturėjo priešnuodžių prieš sėkmingą “Herbo” žaidimą. Laimėjusiųjų ekipos prezidentas L.Bakūnas kaip pergalės priežastį įvardijo gerą žaidimą aikštės centre, kamuolio kontrolę, ypač antroje rungtynių pusėje.
“Žaidžiame jau ketvirtą sezoną didelėje aikštėje, ir rungtyniaujant prieš juos (Avia SG) tai jautėsi. Jiems trūko šiek tiek susižaidimo, emocinio stabilumo“, - pažymėjo „Herbo“ vadovas. Apie priešininkus atsiliepė teigiamai, jo manymu, tai kietoką žaidimą propaguojanti ekipa, kuri su laiku gali demonstruoti išties gerą, pergalingą žaidimą.       
 „Avia SG“ ekipos vadovas Vytis Šulinskas pabrėžė, jog esminė pralaimėjimo priežastis – fizinės ištvermės trūkumas bei trumpas atsarginių žaidėjų suolelis, tiksliau sakant, jo nebuvimas per rungtynes, nes į varžybas ir tesusirinko vienuoliktukas. Šios priežastys ypač jautėsi antrajame kėlinyje, kuomet rungtyniaujant be keitimo, jaunesni priešininkai pranoko fizine ištverme ir dėl to įgytą persvarą pavertė įvarčiais. 
„Katastrofa“ – „Setas“ 5:0 (3:0)
 Gal kiek netikėtai lengvai FK“Katastrofa“ susitvarkė iš praėjusio sezono gerai pažįstamais varžovais -  FK„Seto“ ekipa.
 Nerijus Albrikas, „Katastrofos“ vadovas apie rungtynes pažymėjo: „Na, rezultatas dėsningas, iš tikrųjų galėjome ir daugiau sumušti įvarčių, progų tikrai dar turėjome. Galima sakyti, kiek nustebino toks silpnokas priešininkų žaidimas, tikėjomės ir ruošėmės rimtai kovai. Juolab pernai prieš juos rungtyniaujant turėjom vargo. Gal priešininkai nepasiruošė, gal nežaidė draugiškų prieš sezono pradžią“, - svarstė Nerijus.  
 Andrius Martinaitis, FK„Seto“ vadovas apie pralaimėtas rungtynes: „Saugai nesigynė, o priešininkai gerai įžaidė kamuolį, gerai perdavinėjo kamuolį vieni kitiems. Vieną įvartį patys įsimušėm, galva bandėm atmest vartininkui, o jis buvo išėjęs, peršoko jį ir įriedėjo į vartus. Dar kelios jo klaidos ir lėmė esamą rezultatą“.
Katastrofa – gera komanda, pranoko mus fiziškai. Šiaip gan taktiškos rungtynės, draugiški, pažįstami priešininkai“, - nors pralaimėjo, bet negailėjo gerų atsiliepimų FK“Seto“ vadovas  apie varžovus.     
FK“Kiemas – Audra“ – ZPL 1:3 (0:1)
 Vieni lygos naujokų SFL startuoja užtikrintai ir pergalingai. ZPL kol kas palieka solidžiai žaidžiančios ekipos įspūdį.
 FK„Kiemo – Audros“ vadovas Karolis Astrauskas pralaimėjimo priežastį įvardijo kaip silpnoką savo ekipos gynėjų žaidimą ir brandų, greitą, gerą varžovų žaidimą. „Nors naujokai, tačiau matosi, jog žaidėjai yra susižaidę, kartu anksčiau rungtyniavę“, - pažymėjo Karolis. „Praktiškai gerų progų ir neturėjom rungtynių metu, įvartį pelnėm paskutinę antro kėlinio minutę.“
 ZPL vadovas Mark Vasilevskij apie rungtynes prieš „Kiemą – Audrą“: „Nenoriu nuvertinti priešininkų, tačiau mes demonstravom gražesnį žaidimą, stengėmės žaisti, o jie kovotojai, stengėsi perduoti kamuolį kuo toliau į priekį ir ten jau bandė kas nors dėl jo kovoti, na panašia taktika jie ir stengėsi rungtyniauti. Nebuvo mūsų vartininko, tai teko man stoti į vartus, per visas rungtynes tik keletą kartų buvo smūgiuotas kamuolys į mano ginamus vartus. Tuomet kai leidome pasireikšti atsarginiams žaidėjams, ir praleidome rungtynių gale įvartį. Mes juos pranokome susižaidimu, kamuolio kontrole. Be to, susirinko stipriausia sudėtis, komandos branduolys, varžovai per pirmą kėlinį praktiškai nesukūrė jokios progos“, - vardijo pergalės priežastis ZPL vadovas.
 Internacionalas – GB United 0:3 (0:1)
 Užtikrinta pergale ERGO čempionatą pradėjo „GB United“ futbolininkai, įveikę „Internacionalą“ 3:0. Laimėjusios ekipos vadovas Marius Abromaitis apie vykusias rungtynes: „Pavyko pelnyti greitą įvartį. Šiaip arši kova, antrajame kėlinyje pasipylė geltonos kortelės, mūsų puolėjui buvo netgi praskelta nosis. Iš esmės varžovai labai nenustebino, žinojom, jog jų žaidimas grįstas jėgos futbolu. Be to, antrajame kėlinyje išryškėjo mūsų pranašumas – ilgesnis atsarginių suolelis, mūsų buvo gal 17 ar 18, o priešininkai tik pora žaidėjų turėjo keitimui. Tad antroje pusėje varžovai fiziškai gal nuvargo. Įmušus dar du įvarčius rungtynių gale, išsisprendė susitikimo nugalėtojas“.
 Donatas Puslys, „Internacionalo“ gynėjas kaip vieną pagrindinių pralaimėjimo priežasčių paminėjo trumpą atsarginių suolelį. „Trūko drausmės bei vyresnių žaidėjų ištvermės. Klaidos gynyboje ir lėmė praleistus įvarčius. Šiaip GB United šaunuoliai – neverkė po kiekvieno prisilietimo, o teisėjas toleravo vyrišką kietą žaidimą, tokį, koks yra žaidžiamas Anglijoje“.   
 FK “Orša“ – FK“Extra“ 5: 3  (3:1)
 Vėliausiai D1 divizione rungtynes žaidė FK„Orša“ ir FK“Extra“. Carlsberg taurės etape ekipos žaidė skirtingai.- „Orša“ įveikė FK“Vovą“, o FK“Extra“ ypač nesėkmnigai pasirodė prieš „Lentvarį“
 Rungtynes aktyviau pradeda „Orša“, kurios vaikinai bėgant pirmosiomis minutėmis jaučiasi vis drąsiau varžovų pusėj. Visgi, viena iš retų FK“Extra“ kontraatakų netikėtai baigėsi įvarčiu.
 „Oršai“ neprireikė daug laiko išlyginti, o po kelių minučių ir persverti rezultatą. Grubių FK„Extra“ gynėjų klaidų „Oršos“ vaikinai nedovanojo, ir po pirmo kėlinio išėjo ilsėtis esant jiems ramiam ir užtikrintam rezultatui 3:1.
 Antro kėlinio pradžioje išsisprendė rungtynių baigtis. Progas įvarčiams kūrė ne „Oršos“ puolėjai, o FK“Extra“ gynėjai. Praleisti dar du įvarčiai, ir rezultatas nebekeliantis abejonių ir intrigos – 5:1. Pirmaujantys nusiramino ir atsitraukė į savo aikštės pusę, o FK“Extra“ susikaupė ir rungtynes baigė pelnydami du įvarčius ir išvengdami sutriuškinimo keturių įvarčių persvara.
 „Peruno“ – „Renne“ 0:2 (0:0)
 Atkaklaus ir įdomaus susitikimo buvo galima tikėtis iš šios poros. Stebėję rungtynes, tokią kovą ir išvydo.  Rungtynių pergalės kalviais tapo Renne gynėjai, kurie ne tik sėkmnigai gynėsi, tačiau antro kėlinio viduryje vienas gynėjų išvedė ekipą į priekį ir iš esmės nulėmė rungtynių baigtį.
 Aktyviau susitikimą pradeda Renne, kuri kiek ilgiau kontroliuoja kamuolį ir savo persvarą stengiasi realizuoti sėkmingomis rezultatyviomis atakomis.
Pirmo kėlinio 15 min. po ilgo perdavimo Renne puolėjas atsiduria vienas prieš vartininką, tačiau ore skriejantį kamuolį permesti per vartininką ir nukreipti į vartus nepavyksta.
 Viena iš retesnių Perūno atakų 28 minutę vos nesibaigė įvarčiu. Po kelių tikslių perdavimų puolėjas išvedamas vienas prieš vartus ir nuo įvarčio Renne ekipą gelbsti laiku ir vietoje išbėgęs vartų sargas, kamuolį nukreipęs už galinės linijos.     
 Netikslūs perdavimai arba netaiklūs smūgiai į vartus neleidžia pasižymėti nei vienai komandai ir ekipos ilsėtis po pirmo kėlinio išeina esant „sausam“ rezultatui.
 Antrasis kėlinys prasideda kiek netikėtomis Perūno atakomis. Bandoma varžovus užspausti ir kelias minutes Renne priversti budriai gintis. Vienoje iš atakų Perūno žaidėjas po kontakto su priešininku krenta baudos aikštelėje, tačiau šiame epizode teisėjas neįžvelgia pražangos ir baudinys neskiriamas.
 Netrukus po šio epizodo žaidimas išsilygina, ir vis dažniau kamuolį ima kontroliuoti Renne vaikinai. Surengiamos kelios pavojingos atakos, kurios baigiasi arba netiksliais smūgiais į vartus, arba jaqs nutraukdavo Peruno gynėjai ar vartininkas, neutralizuodami pavojų.
 Kėlinio viduryje po pakelto kampinio FK“Peruno“ kamuolį išmuša iš baudos aikštelės, kuris atitenka „Renne“ gynėjui. Šis jį susistabdęs ir patogiai pasitaisęs, tolimu tiksliu aukštu šūviu iš maždaug 30 metrų atstumo siunčia į vartų deviniukę.
 Po šio gražaus įvarčio FK“Peruno“ bando perimti iniciatyvą, tačiau varžovai patikimai be klaidų ginasi. Likus rungtyniauti apie 10 minučių, po pakelto kampinio galva į vartus kamuolį nukreipia kitas „Renne“ gynėjas, taip įtvirtindamas komandos pranašumą. Per likusį laiką „Peruno“ nebesugeba deramai užpulti priešininkų ir pakeisti žaidimo eigos sau palankia eiga, o „Renne“ dar turėjo bent vieną realią progą padidinti persvarą. 


Šaltinis: www.sfl.lt