2010-05-28

AviaSG - Setas

Avia SG – Setas
Sekmadienis 14.00. Bukiškis.
 
Tenai pat Bukiškyje sekmadienį  susigrums AviaSG ir Seto komandos. Jeigu prieš savaitę Oršos futbolininkai būtų surinkę visą sudėtį, šios rungtynės veikiausiai būtų buvusios autsaiderių dvikova. Dabar seto autsaideriais nepavadinsi. Bent tris taškus jis turi. “Olandai” – nė vieno.
Ar tokia turnyro padėtis Setui į naudą? Kažin. AviaSG taškų alkis dar nė bandytas numarinti.
Tiesa Setui turėtų būti į naudą tai, kad oranžiniams atstovauti negalės jų  vadovas Vytis Šulinskas, kuris per pastaras rungtynes su ZPLu gavo raudoną kortelę.
“Planuojam gerai susirinkti! – iškart pažadėjo Seto, kuris prieš Oršą buvo išstatęs tik 9 žaidėjus, vadovas Andrius Martinaitis. - Galbūt stengsimės labiau žaisti komandinį žaidimą, o ne užmetinėti kamuolį. Jeigu viskas pavyks, galbūt ir taškų surinksime, nors, kiek suprantu, AviaSG 0 taškų neatspindi jų žaidimo lygio.”
“Taigi tikimės gražių, nuotaikingų ir rezultatyvių rungtynių, nes komanda po jų turės progą atsigerti alaus, jeigu oras nebus toks baisus, kaip dabar…” – rašė Andrius trečiadienį per pliaupiančią liūtį. Tad jei nebus per šląpia ar per karšta (kaip per rungtynes su Orša), iš Seto galima tikėtis daug.


AviaSG – Setas 2:1

AviaSG iškovojo pergalę.  Pirmą, po keturių iš eilės pralaimėjimų starte.
„Pagaliau. Pirmoji pergale, taip ilgai laukta,“ – džiaugėsi vienas olandų vadovų Mantas Žemaitis.
Kitas AviaSG vadovas Vytis Šulinskas dėl diskvalifikacijos turėjo šias rungtynes praleisti. 
Olandai pradėjo labai galingai. „Žaidėjai taip buvo ištroškę pergalės, kad per pirmąsias 3 pirmojo kėlinio minutes, nusiritus atakų bangai, rezultatas buvo 2:0 mūsų naudai,“ – pasakojo Mantas.
„Susirinkom normaliai, nusiteikėm irgi normaliai. Bėda ta, kad turim tik du vartininkus ir abiejų šį savaitgalį nebuvo... Į vartus stojo traumuotas žaidėjas, nė karto nestovėjęs vartuose... Tai tikriausiai per 2 minutes ir praleidom 2 įvarčius...“ – aiškino audringą rungtynių pradžią Seto vadovas Andrius Martinaitis.
„Nenorėdamas nuvertinti varžovų, kurie bandydavo suregzti atakas prie mūsų vartų, galiu teigti, kad pagrinde visa žaidimo kontrolė buvo mūsų rankose. Buvo galimybių pasižymėti dar kelis kartus, tačiau išgelbėdavo priešininkų vartininkas ar virpstai su skersiniu. Didelis noras dar įmušti ir silpna savo vartų priežiūra lėmė greitą varžovų kontrataką ir rezultatą 2-1... Tačiau ramiai sužaidę rungtynių pabaigą, galėjome pasidžiaugti pirmaisiais trimis taškais šių metų D1 čempionate.“ – pasakojo apie rungtynes Mantas.
„Liūdna, bet varžovų komanda nebuvo stipresnė, tačiau pralaimėjome, nes neišnaudojom savo progų. Turiu pabrėžti, kad AviaSG taip pat sukūrė progų įvarčiams per likusį laiką. Mūsų įmuštas įvartis buvo po individualaus Lino prasiveržimo dideliu greičiu į varžovų baudos aikštelę.“ – vertino susitikimą Andrius.
Jis turėjo priekaištų  ir sau pačiam. „Turėjom šansą bent jau rungtynių pabaigoje išlyginti, tačiau Andrius M. nepataikė is dviejų metrų galva į vartus... Norėjau tiksliai į kampą, išėjo klišai šalia „štangos“...“ – sakė jis.
Taip pat Andriui nepatiko ir varžovų elgesys. „Varžovus - jauni, negerbiantys varžovų, bei teisėjo. Ta patį galiu pasakyti ir apie jų palaikymą už aikštės...“